Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Kristinestad satsar på romantik

Från 2013
Chokladcaféet hos Sari-Milla och Kaj-Christer Ingves var dekorerat med romantik.
Bild: YLE/Ann-Sofie Långvik

Den här veckan blir det romantiskt i Kristinestad då det är dags för årets Romantikvecka. Arrangörsparet Sari-Milla och Kaj Christer Ingves har jobbat dag och natt med Romantikveckan och inledde veckan med romantiskt chokladcafé på deras gård.

Sar-Milla och Kaj-Christer Ingves bjöd på romantiska chokladbakelser
Bildtext Sari-Milla och Kaj Christer Ingves arrangerar romantikveckan
Bild: YLE/Ann-Sofie Långvik

Det blir mycket inslag av dans och musik i årets romantikvecka, bland annat uppträder Voice of Finland-vinnaren Antti Railio på restaurang Pavis på lördag. Modeshowen med fotbollslaget Sporting Kristinas spelare och vackra modeller på trosdag lär också vara något att se fram emot, enligt Sari-Milla Ingves.

Romantikvecka ordnas i Kristinestad

Programmet är inte längre tillgängligt

- Det blir väl nog en pärs för våra spelare. De utländska spelarna har mera vana med sådant här, funderar Kaj-Christer Ingves, som också är Sporting Kristinas ordförande.

Annat i Romantikveckans program är vinprovning, pargymnastik, dansuppträdanden, kulturtorg och romantiskt loppis, romantisk auktion och filmförevisningar med mera. Förra året ingick romantikveckan på ett naturligt sätt i Kristinestads cittaslowprojekt. I år fanns ingen budget för evenemanget i stadens kassa, så arrangörerna har sökt pengar utifrån och även fått lov att bidra med en del själva.

Romantikveckan öppnas officiellt på måndag kväll med tal av Hilkka Wilhelms, musikuppträdanden och konst och fotoutställningar. Kl 10-11 blir det fotoworkshop för barn och unga från 10 år och uppåt, vid Kulturhuset Dux.