Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Topp fem på Yle Västnylands webb

Från 2013
Mikko Sipola
Bildtext Mikko Sipolas åsikt om språkklimatet i Ekenäs intresserade webbpubliken.

Språkfrågor var det hetaste ämnet på Yle Västnylands webb förra veckan. Tre stycken språkrelaterade artiklar finns med på topp fem-listan.

Artikeln Mikko Sipola väcker debatt var den mest lästa på Yle Västnylands webb vecka 31. Musikern och Voice of Finland-vinnaren Mikko Sipola har reagerat på språkrasismen i Ekenäs och skrev en insändare om ämnet till tidningen Västra Nyland.

Diskussionen om språkrasism är inget PR-trick var den näst mest lästa artikeln på topp fem-listan den här gången. Artikeln spinner vidare på språkklimatet i Västnyland. Många av Yle Västnylands webbesökare har varit ivriga på att delta i debatten genom att kommentera artikeln.

Nyheten om att försäkringar endast delvis täcker vattenskador var den tredje mest lästa förra veckan. Ämnet blev aktuellt efter att delar av Karis och Pojo drabbades hårt av ett oväntat skyfall.

På fjärde plats hittar vi fotbollsnyheten som berättade att ersättare behövs till Ekenäs IF:s första lag i herrarnas division 2. Det här efter att två viktiga spelare i laget, Johan Estlander och Lucas Mondino, skadat sig.

På sista plats hittar vi historikern och författaren Sture Lindholms tillägg i språkdebatten. Enligt Lindholm var språkgnabbet värre förr. Språkkulturen och det språkliga klimatet har varierat beroende på vilken ort vi talar om i Västnyland, konstaterar han.