Hoppa till huvudinnehåll

Vega

Hobbybandet tar det stora steget

Från 2013
Bild: YLE / Hanna Othman

Hans on the Bass har stora planer inför framtiden. Sverige är en ny marknad för gruppen och nu i slutet av sommaren kommer det att ges ut en ny skiva. Dessutom planeras stora shower. Först i Sverige, och lyckas det så satsar man i Finland också.

Eftersom basisten Hans Täckenström är svensk är kontakterna till grannlandet goda.

- Det är redan vanligt i Sverige med helkvällar av musik blandat med annan underhållning. Publiken ska få en riktig upplevelse när de besöker en show. Och tack vare vår promotor i Sverige kommer vi att lägga upp just sådana här shower. Vi kommer att satsa riktigt hårt och ifall det går bra är det jätteroligt. Om det inte går som vi hoppats så får vi ändra siktet och prova på något nytt. Men med tanke på att Hans on the Bass fortfarande endast är ett hobbyband så är vi väldigt glada över att ha kommit såhär långt, säger Suhonen.

Risker hör till branschen

Om man inte ger någonting en chans så kommer ingenting att hända.

Älska sommar: Hans on the Bass är nominerade till Vegapriset 2013

Programmet är inte längre tillgängligt

- Vi vet inte hur den svenska publiken kommer att ta emot vår musik. Men vi hoppas att de förstår den. Det är ju ändå vuxenpop vi spelar och alla gillar ju inte det.

Vad skulle det betyda för er om ni vann Vegapriset 2013?

- Att bli nominerade för första gången, till någonting överhuvudtaget, är ju jätteroligt, säger Suhonen. Det är alltid skojigt med uppmärksamhet, och det behövs för att nå framgång. Vi riktigt skryter om vår nominering!

Ormbett

Mer om ämnet på Yle Arenan