Hoppa till huvudinnehåll

Vega

Jantelagen påverkar inte Burning Hearts

Från 2013
Uppdaterad 07.08.2013 16:01.
burning hearts
Bild: Burning Hearts

Henry Ojala och Jessika Rapo gjorde länge musik på varsitt håll. Men så kom det sig att de både ville testa på något nytt. De visste inte ens att det skulle bli ett band, allra minst ett album. Men det blev de, och det blev det. Burning Hearts kan vinna Vegapriset 2013 i kategorin Årets grupp.

"Elektronisk influerad musik med klassiska popinstrument". Så beskriver Henry Ojala Burning Hearts sound. Men det var inte alltid så pass klart. Deras samarbete var något av ett experiment.

- Vi satte bara igång och prövade oss fram. Gjorde några låtar som vi skickade runt och så fick vi ge ut vår skiva, Aboa Sleeping, på ett amerikanskt skivbolag 2009, säger Ojala. Det var så allt började.

Älska sommar: Burning Hearts är nominerade till Vegapriset 2013

Programmet är inte längre tillgängligt

Deras senaste album, Extinctions, gavs ut 2012 och det känns fint att bli uppmärksammade med en nominering till Vegapriset.

- Det är ännu roligare när det är ett alldeles nytt pris, säger Ojala.

Finland kan också!

Musik-Finland ser ofta upp till storebror Sverige och beundrar kunskapen som finns där.

- Det skulle vi inte behöva göra. Det känns som att vi skulle ha ett mindervärdighetskomplex. Det som behövs är ett större självförtroende. Jantelagen känns av ibland men det gäller att tro på sig själv. Då kommer du långt!

Ormbett

Mer om ämnet på Yle Arenan