Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Venuu vann uppstartstävling

Från 2013
Uppdaterad 09.08.2013 09:49.
Bildtext Venuu består av Jasu Koponen, Emil Sågfors och Jerome Saarinen.
Bild: Maja Ottelin/YLE

Aaltostudenternas egen företagstävling Summer of startups är avgjord. Det blev företaget Venuu som tog hem segern med sin idé om att förmedla festlokaler i Helsingfors och huvudstadsregionen.

Venuu ska samla de bästa utrymmena under en och samma tjänst på nätet och har redan engagerat flera restauranger men också mer udda ställen såsom Gasklockorna på Kronbergsstranden och en flytande bastu formad som en gräsand.

Företagsidén föddes ur egna behov

"Venuu föddes ur våra egna frustrerade erfarenheter av att leta fram inspirerande och överraskande ställen för evenemang. Därför vill vi hjälpa arrangörer och dem som äger fantastiska lokaler att hitta varandra", skriver Venuu på sin hemsida.

Läs mer om Summer of Startups och interjvu med Venuus programmerare Emil Sågfors: Uppstartsföretag blomstrar i Otnäs sommarvärme.

Prissumman i tävlingen är 5 000 euro. Summer of Startups ordnades i år för fjärde gången av Aaltostudenternas eget företagarsällskap Aaltoes. Aaltoes är Europas största företagskuvös som drivs av studerande sedan 2009 och har som mål att främja innovativt företagande.