Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Mediaproffset med många järn i elden.

Från 2013
Uppdaterad 24.10.2013 13:17.
Bild: Yle/Jukka Isojoki

Susanne Skata började sin karriär inom media redan i mitten av 90-talet som redaktör för radiokanaler som Kanal8 och Radio X, båda föregångare till dagens Radio X3M. Nuförtiden är hon ägare av ett framgångsrikt produktionsbolag.

- Jag älskar när man får göra olika saker. Jag skulle inte kunna sitta i samma kontor och göra samma saker varje dag. I slutet av 90-talet åkte jag iväg till Kalix för att studera tv-produktion. När studierna var klara skulle jag bara komma hem tillbaka för en kort stund för att sedan åka till Stockholm för att jobba men så blev det inte riktigt. Här är jag ännu och njuter av mitt jobb, säger Skata.

Det är inte bara konkreta tv- eller radioprogram som Skata producerar utan hon jobbar även vid Kvarkenrådet med ett världsarvsprojekt.

Böcker och natur

Boken som Skata tipsar om heter Hunden och är en novell skriven av Kerstin Ekman.

- Naturen är väldigt viktig för mig trots att jag inte är en mästare på att känna igen till exempel fågelarter. I skogen kopplar jag av och naturen ger väldigt mycket för både det fysiska och mentala. Jag råkade se den här boken som film först och blev väldigt förtjust i den. Sedan några år efter hittade jag själva boken och den är minst lika bra. Den beskriver väldigt bra vad som händer i naturen och hur den kan upplevas på många olika sätt. Boken får en stark nia i vitsord med snudd på tio. Full pott blir det ändå eftersom det känns att boken nästan slutar mitt i. säger Skata

Ormbett