Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Uppsagd efter 36 år: ”Farsartade förhandlingar”

Från 2013
Uppdaterad 13.08.2013 19:24.
Kontrollrum på kolkraftverket i Ingå
Bild: YLE/Malin Lindholm

Radio Vega Västnyland: Erkki Lackström blir uppsagd från Ingå kolkraftverk

Programmet är inte längre tillgängligt

När beskedet från Fortum kom i dag (13.8) på morgonen hade alla i personalen ännu inte informerats. Beskedet att Ingå kolkraftverk läggs ned kom ändå inte som en överraskning.

- Det här var nog väntat bland oss i personalen. Samarbetsförhandlingarna har varit en fars tycker jag. Alla förslag som personalen har kommit med har förkastats, berättar arbetarskyddsfullmäktig Erkki Lackström.

Erkki Lackström har jobbat på Ingå kolkraftverk i över 36 år och är 58 år gammal. Han är på semester och fick i dag av Yle nyheter beskedet om att han blir uppsagd.

- För fyra år sedan när vi förhandlade så erbjöds folk olika paket och möjligheter till jobb på andra av Fortums kraftverk. Den här gången var det inte tal om något sådant.

- Hela sommaren har de ju kört bort kolen härifrån. Nog hade vi i personalen ganska klart för oss hur det skulle gå, funderar Erkki Lackström.

Personalen vet ännu inte vem som får gå och vem som får stanna. Men av de 90 anställda förlorar nästan alla, eller omkring 80 personer, jobbet. Direktören för ekonomikommunikationen på Fortum, Pauliina Vuosio, säger att de anställda kommer att informeras inom augusti.

Läs också:
Kraftverket stängs 80 sägs upp
Fortum vill hjälpa de anställda
Beklagligt bakslag för regionen

Diskussion om artikeln