Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

"Beklagligt bakslag för regionen"

Från 2013
Uppdaterad 14.08.2013 09:57.
Frank-Ole Hägglund
Bild: Yle/Monica Slotte

80 av 90 anställda får gå när Fortums kolkraftverk i Ingå läggs ned. Frank-Ole Hägglund som är servicechef vid Nylands arbets- och näringsbyrå ser beskedet som ett beklagligt bakslag.

- Regionen har drabbats jätte mycket under de senaste fyra fem åren och nu är det inte endast Ingå som drabbas. Många som jobbar i Ingå är från Raseborg och Lojo.

I morgon (ons 14.8) kommer de anställda vid Fortums kraftverk att informeras om så kallat omställningsskydd och då kan det komma besked om framtida möjligheter för dem som nu får gå från Ingåkraftverket.

Frank-Ole Hägglund tror att en del av dem som har jobbat vid Fortum har nytta av sin kompetens här i regionen.
- Det beror ju på hur det går för till exempel processindustrin på annat håll här i regionen. Det finns säkert de som har riktigt goda möjligheter att få annat jobb.

- När det gäller till exempel FN-steel så har ungefär 100 av de 250 som sades upp fått nytt arbete och ganska många av dem har hittat arbete hos firmor här i regionen som sysslar just med processverksamhet. Men det kan ju hända att den marknaden är mättad nu, det är svårt att säga, funderar Frank-Ole Hägglund.

Läs också:
Kraftverket stängs 80 sägs upp
Uppsagd efter 36 år: "Farsartade förhandlingar"
Fortum vill hjälpa de anställda