Hoppa till huvudinnehåll

Tro

Veckans andaktstalare: Helena Salenius

Från 2013
Uppdaterad 19.08.2013 17:13.

Den här veckan fyller jag 50 år. Jag har förvånansvärt lite ålderskomplex av olika slag, jag kan leva med skavanker och begränsningar. Jag är bara ofantligt glad och tacksam över att få leva, antagligen mest på grund av en cancerbehandling för tre år sen. Då var det inte alls självklart att jag skulle hinna fylla 50.
Vägen har varit stenig, därför ville jag till min födelsedag baka ”Rocky road”- muffins. Trots sitt namn är de söta och goda - och mycket näringsrika. De påminner mig om att steniga vägar kan föra med sig något riktigt gott. Och om att jag inte är ensam när jag vandrar den steniga vägen. ”Inte ens i den mörkaste dal fruktar jag något ont, ty du (Gud) är med mig...” (Ps. 23).
Som andakthållare vill jag framför allt vara medmänniska, även om jag är teolog. Jag strävar till att vara ärlig, äkta och nära. Jag hoppas att vi kan ”mötas” fast kommunikationen är enkelriktad. Och jag hoppas att något av mitt 50- åriga liv fyllt av elever, tonåringar, funderingar och farhågor väcker hopp och ger kraft för dagen!