Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Topp fem på Västnylands webb

Från 2013
Varningsbilder på skolväg i Karis
Bildtext Nyheten om hemgjorda varningsmärken på gatorna i Karis var en klickmagnet på Yle Västnylands webb.

Artikeln om gula varningsmärken som har målats på gatorna i Karis lockade mest läsare på Yle Västnylands webb vecka 33. Men olika artiklar om den dystra ekonominyheten att Ingå kolkraftverk lägger ner sin verksamhet intresserade också många.

På tisdagen (13.8) berättade Yle Västnyland att det är en privatperson som hade spraymålat trafikvarningar på flera gator i Karis. Personen som vill vara anonym sa sig inför skolstarten vara orolig för barnen som rör sig i trafiken.

Artikeln var den mest lästa på Västnylands webb och inom hela Svenska Yle landade artikeln på fjärde plats när det gäller läsarstatistiken.

Oförklarlig klåda hos beväringar lockade

På fredagen (16.8) meddelade Marinen att ett sextiotal beväringar vid Nylands brigads amfibieskola hade fått allergiska hudreaktioner efter att ha deltagit i ett grundläger i Syndalen.

Artikeln landar på plats två i statstiken för mest lästa artiklar på Västnylands webb.

Det är fortfarande oklart vad som orsakade klådan.

Kolkraftverket

På tisdagen (13.8) kom beskedet att Ingå kolkraftverk stängs och 80 sägs upp. Nyhetsartikeln var fjärde mest läst på Yle Västnylands webb vecka 33.

Några fler läsare fick artikeln på plats tre som handlade om arbetarskyddsfullmäktige Erkki Lackströms tankar kring nedläggningen.

Lackström har jobbat på Ingå kolkraftverk i över 36 år och är 58 år gammal. Han var på semester då han nåddes av nyheten via Yle.

Namn intresserar

På femte plats på listan över mest lästa på Yle Västnylands webb hittar vi nyheten om att många vill bli kultursekreterare i Raseborg.

22 personer lämnade in sin ansökan inom utsatt tid.