Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

William: George är en rackare

Från 2013
Uppdaterad 27.06.2014 12:44.
Prins William intervjuas av CNN
Bild: EPA/MIKE LAWN / CNN

Den nyblivne fadern prins William i Storbritannien säger att den nya rollen som pappa redan har förändrat honom.

I en första intervju för tv-kanalen CNN sedan prins George föddes säger William att han och Catherine njuter av föräldraskapet men erkänner också att nykomlingen har hållit dem på tårna.

Då William tillfrågades om hurudan den lille prinsen är svarade han att han är något av en rackare.

- Han slingrar sig en hel del då han ska få en torr blöja och är inte särdeles villig att sova och det är ett litet problem, säger William till CNN.

William berättar också att han inte i samma utsträckning som sin hustru stiger upp på nätterna för att sköta barnet. Hustrun gör enligt William ett fantastiskt jobb.

Faderskapet har redan ändrat Williams sätt att se på livet och han har under de senaste veckorna har varit en annorlunda känslomässig upplevelse.

- Trots att det bara har varit fråga om en kort period påverkar flera saker mig på ett annat sätt numera, säger William.

Prinsen berättar också att han övade sig att sätta fast bilstolen i bilen innan han åkte för att hämta hem sin son och sin hustru från sjukhuset. Han skämtade om att han var skräckslagen över att han inte skulle klara av att sätta fast barnstolen i baksätet inför den samlade pressen.

- Jag vet att det hade spekulerats om det så jag måste öva mig. Jag var rädd för att stolen skulle falla av eller inte sitta fast ordentligt, sade William.

Han berättade också att det var viktigt för honom att köra hem sin familj från sjukhuset för att visa att han är modern.

- Då jag kan vill jag vara så självständig som möjligt, sade William.

Prins William säger att han också var lättad över att den lille prinsen inte skrek då han visades upp utanför sjukhuset.