Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

L-U: Laakkonen lämnar Samlingspartiet i Lojo

Från 2013
Uppdaterad 21.08.2013 12:37.
Janne Laakkonen var den Samlingspartist som fick flest röster i kommunalvalet i Lojo 2012.
Bild: Yle/Robin Lindberg

Den omstridde Lojopolitikern Janne Laakkonen har sagt upp sitt samlingspartistiska medlemskap. Det här skriver tidningen Länsi-Uusimaa idag.

Samlingspartiet i Lojo utsåg i våras Laakkonen till sin egen kandidat för riksdagen. Nu går kandidaturen om intet. Han är andra vice ordförande i Lojo stadsfullmäktige

Laakkonen kommenterar själv sin avgång med att han upplevts som ett problem för beslutsfattarna i Lojo. I bakgrunden finns ett missnöje med fördelningen av förtroendeuppdrag och platser i fullmäktige. Enligt Laakkonen fanns det en intern samlingspartistisk överenskommelse redan innan rösterna var räknade.

- När jag flyttade från Sjundeå till Lojo och fick näst mest röster blev jag problematisk för partiledningen och fullmäktigegruppen. Att jag uteslöts ur fullmäktigegruppen måste ha varit förvirrande för väljarna. Jag ser inte längre Samlingspartiet i Lojo som min politiska hemvist, säger Janne Laakkonen i en intervju för tidningen Länsi-Uusimaa.

Han säger sig ändå fortsätta i fullmäktige som normalt men är fåordig om framtiden.

Lojo samlingspartis fullmäktigegrupp avsatte i juni Janne Laakkonen från gruppen och hade innan dess gett honom en varning för att han inte skött sina plikter på önskat sätt.