Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Citec köper norskt företag

Från 2013
Uppdaterad 21.08.2013 14:48.
Citec i Vasa.
Bild: Yle/ Luzilla Backa

Citec köper det norska företaget M7 Offshore AS. Med köpet vill Citec ytterligare stärka sin kompetens och sitt tjänsteutbud inom olje- och gasindustrin.

Köpet kan innebära att också verksamheten vid huvudkontoret i Vasa stärks.

- Med företagsköpet kommer också en till försäljningsfront och fler kontakter inom branschen. Det hoppas vi förstås ska leda till mer arbete i Vasa, säger Citecs vd Martin Strand.

Enheten i Vasa jobbar med avancerade helhetslösningar inom teknisk planering och informationshantering för industrin.

Avslutade samarbetsförhandlingar

Tidigare i sommar inledde Citec samarbetsförhandlingar i Vasa när det såg ut som att arbetet i Finland skulle minska. Förhandlingarna avslutades för några veckor sedan.

- Sju personer sägs upp, 38 permitteras på deltid och en person på heltid. Det blev färre än vad som först varslades om, säger Strand.

Martin Strand
Bildtext Citecs vd Martin Strand
Bild: Yle

Han säger att de nu efter semestrarna vet lite mer om det ekonomiska läget och att situationen ser lite ljusare ut än vad den gjorde för några månader sedan.

- För tillfället ser det ut som att vi gör ett normalår och att omsättningen växer en aning i år också, säger Strand.

Citec har sammanlagt 1100 anställda, varav cirka 320 finns vid huvudkontoret i Vasa.

M7 Offshore AS i Norge har främst riktat in sig på processanläggningar och flytande oljeproduktion. Företaget erbjuder också teknik- och projektledartjänster till olje- och gasindustrin. Till bolagets kundkrets hör oljebolag, rederier, entreprenörer och utrustningsleverantörer.

M7 har sitt huvudkontor i Asker, utanför Oslo. Företaget har också ett kontor i Singapore och sysselsätter sammanlagt ett trettiotal personer. Under fjolåret var omsättningen 43 miljoner norska kronor.