Hoppa till huvudinnehåll

Vega

Idyll att bo på landet?

Från 2013
Bildtext Livet på landet tarvar ett visst mått av humor, säger Nisse Husberg
Bild: yle/Heidi Grandell-Sonck

Små röda stugor, vackra rabatter och odlingar. En ladugård, traktorer och några råmande kor. Det sköna livet finns på landet. Men det är klart, är man bonde tycker man inte alltid så.

Bondbloggaren Nisse Husberg kåserar om teveprogrammet Bonde söker fru i ett blogginlägg. Programmet är aktuellt med inspelning av nya avsnitt nu under hösten.

”Jag är inte förtjust i Bonde söker fru men visst börjar det vara ett problem att hitta en bra partner. Förr fanns det massor av folk som var födda och uppväxta på landet och som visste vad det var frågan om.” skriver Nisse, som själv är lyckligt gift med Gun-Britt.

Programmet är inte längre tillgängligt
Lördax: Nisse Husberg om Bonde söker fru - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Samtidigt är cityodling och jakt allt mer trendigt, stadsmänniskan drömmer om att vara självförsörjande och återgå till en livsstil där naturen ligger nära.

- Mänskan vill gärna klara sig själv så mycket som möjligt. Det finns en känsla av att man är mycket säkrare så, säger Nisse Husberg.

Kan självförsörjningstrenden bottna i något mer än bara drömmen om att bo på landet? Är den ett symptom på den ekonomiska osäkerhet som råder i världen idag? Vad tror du?

Nisse Husberg kan du höra i Lördax klockan 12:10 på lördag. Då ringer vi också upp mjölkbonden Hans Franzén som var med i Bonde söker fru för två år sedan.