Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Gerald Lee Jr nöjd med lagets spel

Från 2013
Gerald Lee Jr spelar basket mot Litauen
Bildtext Gerald Lee Jr här i full aktion mot Litauen.
Bild: Str / Lehtikuva

Den finländska landslagsspelaren Gerald Lee Jr var mycket nöjd med sitt lags spel i segermatchen mot Tjeckien.

Själv stod Gerald Lee Jr för åtta poäng och fyra returer.

- Hela laget spelade bra, och emellanåt var vårt försvar stenhårt. Men ibland kom motståndaren åt att kasta nära vår korg. Vi hade bra killar på bänken som Samuel (Haanpää) som gjorde viktiga 3-poängare. Hatten av också för (Petteri) Koponen och (Hanno) Möttölä som spelade verkligen starkt i anfallet.

Innan torsdagens match hade Finland besegrat Tjeckien bara två gånger på tio försök. Men nu har man redan två segrar i rad. Vad tror du det beror på?

- Vårt spel har konstant blivit bättre. Vi har redan i flera år varit mer eller mindre samma killar i laget och det märks på plan. I går fungerade det rätt bra mot Litauen och förhoppningsvis fungerar det i morgon mot Ryssland. Lagspelet är vårt vapen. Basket som gren har också utvecklats massor i Finland på sistone.

Vad förväntar du dig av fredagens Rysslandmatch?

- De har ett storväxt och oerhört skickligt lag. Vi måste fortsätta anfalla och försvara som lag och den vägen göra mål. Det kommer igen att bli en väldigt svår match.

Ryssland möter ni ju också i EM i september. Blir fredagens match lite av en smakbit inför vad som komma skall?

- I EM står det förstås mera på spel men vi går alltid in för att vinna matcher, så även nu. Tror vi måste spela vår bästa basket för att kunna vinna i morgon, säger Gerald Lee Jr per telefon från Vilnius.