Hoppa till huvudinnehåll

Vega

" Rollspel är världsutforskande eskapism "

Från 2013
Uppdaterad 26.08.2013 09:32.
Bild: Yle

Rollspel kan beskrivas som en form av verklighetsflykt, men Johanna Granvik som är odförande för Eloria, väljer att karaktärisera det som världsutforskande eskapism. - Du lär dig att uppleva världen på ett annat sätt genom din rollfigur och därigenom kanske du utvecklas, spinner hon vidare.

Rollspelsföreningen Eloria har ett fyrtiotal medlemmar med bas i Vasa och Jakobstad och har verksamhet också i Åbo och Helsingfors. På programmet finns både lajv och bordsrollspel och är öppen för alla som är intresserade av fantasy i olika former.

Radio Vega fick vara med under ett bordsrollspel i en lägenhet i centrum av Vasa, där kvartetten Zacharias Holmberg, Anders Karls, Måns Backman och Minna Joki deltog. En person agerar spelledare genom att redogöra för förutsättningarna, fördela roller och omständigheter, Sen kan spelet hålla på i allt mellan 3 timmar till ett halvt dygn om andan faller på.

- Rollspelandet har givit mig massor, jag har fått uppleva mycket och det har lärt mig att se världen på ett annat sätt.. Troligen har jag blivit en mera öppen och mindre dömande person, säger Elorias ordförande Johanna Granvik.

Mer om ämnet på Yle Arenan