Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

”Det är bara fel på ungdomar nu för tiden”

Från 2013
Uppdaterad 26.08.2013 10:28.
Mopedkörning i Pargas - Spela upp på Arenan

Radio Vega Åboland: Bläsnäsborna i Pargas är trötta på mopedisternas körande

Programmet är inte längre tillgängligt

Bläsnäsborna i Pargas har fått nog av mopedisterna som nattetid i alltför hög hastighet kör på Åsuddsvägen. I kväll samlas man till möte för att utreda vad som ska göras. Ungdomar i Pargas tycker kritiken är obefogad.

- Onödigt. Det är precis vad det är. Vi kör ju bara på en allmän väg men det klagas aldrig på bilar. Det är bara fel på mopeder och ungdomar nu för tiden, säger Melissa Venho.

Bläsnäsborna har fått nog. Ikväll har man kallat in politiker och tjänstemän från Pargas stad samt polisen för ett möte. Bakom initiativet finns Bläsnäs förenings ordförande Pekka Sörensen, som hoppas på att mötet ska ge resultat.

- Jag ser det som en möjlighet för oss att fråga vad man kan göra för att vi inte ska behöva leva med det här problemet.

- Deras mopedleksaker ska inte få gå före människors rättighet till en god natts sömn, säger Sörensen.

Teknisk planerare för Pargas stad, Matias Jensén, kommer delta på mötet, men menar att det är både oklart och osäkert vad staden kan göra för Åsuddsvägen.

- Störande mopedtrafik flyttar lite från område till område. I mån av möjlighet kommer vi att vidta åtgärder. Där finns redan farthinder och hastigheten har sänkts så det är svårt att säga om vi kan göra så mycket mer än det.