Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Energiambassadörens resa jorden runt börjar idag

Från 2013
Uppdaterad 27.08.2013 07:10.
Heikki Uusitalo och Pentti Itkonen
Bildtext Divisionschef Heikki Uusitalo på ABB och energimabassadör Pentti Itkonen
Bild: Yle/AmandaBieber

Årets energiambassadör för Energy Vaasa ska besöka tio platser jorden runt på tio veckor. Tio internationella företag som hör till energiklustret i Vasa och flera organisationer står bakom satsningen på energiambassadören.

Energiambassadören åker jorden runt

Programmet är inte längre tillgängligt

Blivande miljöingenjören Pentti Itkonen börjar sin resa i Europas största guldgruva i Kittilä. Under alla tio hållplatser i världen kommer Itkonen att twittra, blogga och skriva på Facebook. Itkonen har också en erfaren kameraman med sig som förser Youtube med bilder och videon.

- Vi valde Pentti Itkonen efter omfattande intervjuer, säger marknadsföringsdirektör Robert Olander på teknologicentrum Merinova. Han är snabb och utåtriktad och ser ut att klara den stress som det intensiva resandet innebär.

Årets energiambassadör står i startgroparna

Programmet är inte längre tillgängligt

- För ABB är den här typen av synlighet mycket viktig, säger divisionschef Heikki Uusitalo på ABB. Efter fjolårets energiambassadörskap fick vi ettusen fler ansökningar om sommarjobb.

- Vi satsade 100 000 euro ifjol och beräknar utfallet av skrivna spalmillitmeter som värda 3 miljoner euro, säger Robert Olander.

Se också: Energialahettilas.fi, energiambassadörens webbplats