Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Wärtsilä bildar ny fyrtaktsorganisation

Från 2013
Uppdaterad 29.08.2013 15:53.
Ner i lastrummet.
Bildtext Arkivbild
Bild: Yle/Roger Källman

Wärtsilä PowerTech och Ship Powers fyrataktsorganisation slås samman till en ny enhet. Förändringarna inleddes redan under fjolåret och den nya enheten inleder sin verksamhet från och med nästa år.

- Ändringen görs för att få en bättre effektivitet, mera möjligheter för att påverka verksamheten lokalt och för att förbättra kundfokusen, säger nyutnämnda direktören för fyrtaktsorganisationen Roger Holm.

Ändringarna görs inte med tanke på att ändra personalstyrkan.

Bildtext Roger Holm
Bild: Wärtsilä

I samband med omstruktureringen försvinner namnen PowerTech och Ship Power. Den nya enheten kommer att gå under namnet Four stroke organisation, eller fyrtaktsorganisationen inom Ship Power.

Den nya enheten kommer att omfatta all produktion av fyrtaktsmotorer för både marin- och kraftverksmarknaderna. Enheten ansvarar också för planering, projekthantering och fyrtaktsförsäljning för Ship Power-marknaden. Power Plants och Services organisationerna förblir oförändrade i det nya upplägget.

Ekon.mag. Roger Holm (41) har utnämnts till direktör för fyrtaktsorganisationen och blir medlem i Ship Powers ledningsgrupp fr.o.m. 1.9.2013. Han blir ansvarig för Wärtsiläs globala fyrtaktsverksamhet. Holm är född och uppvuxen i Korsholm, men jobbar nu i Helsingfors.