Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Lek och aha-upplevelser

Från 2013
Uppdaterad 26.06.2014 15:44.
Hanna Enlund tillsammans med barnen Alex och Linn.
Bild: YLE/Anki Virkama

Med Undra sa flundra vill vi uppmuntra till handlingskraft och väcka tittarens nyfikenhet. Vi vill ge tittaren a-ha upplevelser, uppmuntra till lek och stärka tron på sig själv. Vi vill inspirera till att lyssna och uttrycka sig med handling eller ord. Vi vill med Undra sa flundra ge verktyg för att bygga en bättre och trevligare värld.

Programmet består av en ram och drama inslag. I ramen gör, leker och diskuterar barn tillsammans med programledare Hanna Enlund kring ett tema. Vi vill genom handling ge utrymme för och lyfta fram barnens egna funderingar. Man kan se och ta sig an olika ämnen på olika sätt, och alla sätt är lika rätt!

I dramainslagen får vi följa med och lära känna Rokokokompisarna, Farfar Rost och Lillspiken, Hamstern och Musikanterna. Undra sa flundra är som ett mini-universum där alla karaktärer utgående från sina perspektiv och värderingar tar sig an ett tema.

Den primära målgruppen för programmet är barn i åldern 4 till 7 år. Undra sa flundra är gjort med tanken att alla oberoende av ålder ska få ut något av programmet. Vi ser gärna att man tittar på programmet tillsammans med hela familjen!

Ann-Maj Granstubb
Producent
Konstverkstaden Malakta

Läs också: Premiär för Undra sa flundra