Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Raseborgs aktivitetscenter stängs

Från 2013
Uppdaterad 06.09.2013 12:34.
Unicef-dockor sydda av långtidsarbetslösa i Ekenäs
Bildtext Raseborgs aktivitetscenter stänger i oktober.

Raseborgs aktivitetscenter i Ekenäs och Karis lägger ned sin verksamhet i oktober. Orsaken är att pengarna inte räcker till.

På sitt möte igår kväll (5.9) beslöt styrelsen för Raseborgs aktivitetscenter att stänga sina verksamhetsutrymmen i Karis och Ekenäs. Raseborgs aktivitetscenter, vars uppgift är at erbjuda rehabiliterande verksamhet för långtidsarbetslösa, har verksamhet också i Ingå. I Ingå går verksamheten nu under arbetsnamnet Inkoon frendit.

- Vissa delar av verksamheten kommer nu att flyttas över dit. Detaljerna om hurudan verksamheten i Ingå kan tänkas bli slår vi förhoppningsvis fast på mötet den 25.9. Då läggs den nuvarande föreningen ned och en ny förening grundas, berättar Jouni Stordell.

Ungefär 30 långtidsarbetslösa har sysselsatts vid aktivitetscentren. Jouni Stordell berättar att centren också har några anställda. På frågan hur det kommer att gå för de långtidsarbetslösa som deltagit i den rehabiliterande verksamheten i Raseborgs aktivitetscenter svarar Stordell såhär:

- Det är stadens uppgift att placera dem någonstans. Det är stadens uppgift att skaffa dem en placeringsort, säger Jouni Stordell.

Raseborgs aktivitetscenter kan fortsätta