Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Radio Vegas Musikbörs

Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Veronica Maggio
Bildtext Veronica Maggio är en av artisterna med en låt på Vegas spellista.

My promise – Earth, Wind and Fire

Deras blåssektion var legendariskt under deras storhetstid på 80-talet och de hade till och med ett eget namn, The Phenix Horns. Alla artister som behövde lite blås på sina skivor ha dem med och spela. Ofta blev det så att när hela bandet var på turné så smet blåsarna iväg till en studio då de hade några timmar ledigt. Kolla in Phil Collins första skiva Face value t ex. Flere av medlemmarna har gått bort sedan dess men Earth, Wind and Fire lyckas fortfarande leverera pumpande bra soul funk som har en puls som man ofta saknar i motsvarande låtar idag.

In a world like this – Backstreet Boys

Backstreet Boys är definitivt mycket mycket bättre än sitt rykte. Mot min vilja fick jag lov att gå på deras första konsert i Finland 1999 med två totalt ointresserade tonårspojkar och två helt tagna tonårsflickor och min egen inställning var att ibland måste man väl ställa upp. Men live var de så jäkla bra. Ett utmärkt band och visst kan de sjunga. De överlevde pojkbandåren och har kommit ut med nya hits med jämna mellanrum. Deras hårdaste konkurrenter från den eran, ´Nsync, försvann snabbt efter tredje albumet. Endel anser att de nu borde byta namn till Backstreet Men men å andra sidan så sufar Beach Boys också vidare. Det här är karameller för öronen för alla som någonsin nynnat på ”I want it that way”.

Roar – Katy Perry

”När idéerna tar slut så plockar man in Max Martin, då börjar det hända saker och ting”. Så här beskrev en producent situationen då man inte riktigt lyckas få till det med en ny låt. Jag vet inte om man var i den situationen med Roar men oberoende så är den gode Max en av låtskrivarna också här. Låten är första singeln från Katy Perrys kommande fjärde album. Som avstamp för det nya albumet är det här en bra start och låten gick upp på första plats på Billboards Hot 100 lista.

Sergels torg – Veronica Maggio

Första låten från Maggios ny album som lär vara mer dyster och mörk än hennes förra storsäljare Satan i gatan. Det hörs också på den här låten där Maggio ”stryker bort en ensam tår” och funderar på hur hon skall gå vidare då ett förhållande tagit slut. Musiken skimrar av synthar och gitarrer och Verinica Maggio lyckas ofta få refrängerna att sitta riktigt ordentligt. Så också här. En låt som griper en och ”lämnar kvar”.

Ta mig hem – San Marino med Linda
Ett av svenskfinlands populäraste dansband med en låt som är skriven av Jörgen Andersson och Mats Larsson som också skrivit en annan av gruppens stora hits, ”Ord som försvann”. San Marino med Linda har hållit ihop sedan 1986 då medlemmarna i gruppen spelade tillsammans i Maxmo Spelmän men det var flere som ville satsa på dansmusik i stället. Den svårast delen av att starta ett nytt band, dvs namnet, sökte de genom en namntävling och bland förslag som Maxdags och Sjö-tottarbandet kom man till att det är bäst att hitta på något själv så det blev San Marino. Två av urprungsmedlemmarna är kvar ännu idag och 1994 utökades gruppen med Linda Backgren-Holm.