Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mexiko byter tränare efter kvalförlust

Från 2013
Uppdaterad 07.09.2013 16:13.
fotboll, idrott
Bildtext Honduras spelare firar segern över Mexiko.
Bild: Jorge Nunez / EPA / All Over Press

Mexiko förlorade överraskande mot Honduras i VM-kvalet med siffrorna 2-1. Jose Manuel de la Torre tvingas lämna sin tränarpost till följd av förlusten.

Förlusten var droppen som gjorde att bägaren rann över för det mexikanska fotbollsförbundet. Hemmasaldot har varit uselt under kvalet då laget har skrapat ihop tre poäng på de fyra senaste hemmamatcherna. Därför sparkas Jose Manuel de la Torre från sin post som chefstränare för landslaget i hopp om att nytt blod ska ge de laget en plats i VM-slutspelet i Brasilien nästa sommar.

Honduras tog en viktigt seger då laget slog Mexiko på bortaplan med 2-1. För Mexiko var matchen en katastrof då laget också föll i tabellen till följd av förlusten. Honduras gick nämligen om och innehar just nu den sista biljetten till VM 2014.

Mexiko såg först ut att ha koll på läget då Oribe Peralta gav laget ledningen tidigt i matchen. Men Honduras kom tillbaka och kvitterade genom Jerry Bengtson i den 64:e matchminuten. Endast två minuter senare kunde Carlo Costly slå in Honduras segermål.