Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HIFK fast i bottenträsket

Från 2013
Uppdaterad 07.09.2013 21:42.
Corey Elkins
Bildtext Corey Elkins stod för ett av HIFK:s mål.
Bild: Yle / Tomi Hänninen

HIFK har det fortsatt jobbigt i turneringen European Trophy. På lördagen förlorade laget igen då Adler Mannheim stod för motståndet. Jyväskylälaget JYP visade däremot fortsatt fin form då man bortaslog KalPa med 3-0.

HIFK öppnade friskt i dagens bortamatch mot Adler Mannheim genom att göra två mål under de första elva minuterna av matchen. Tony Salmelainen och Corey Elkins stod för huvudstadslagets målskytte.

Därefter rasade laget samman och tappade matchen. I slutet av första kom redcueringen och i början av den andra perioden hade Mannheim vänt matchen till 3-2.

Publiken bjöds heller inte på fler mål och HIFK ligger fortfarande sist i den västra gruppen. Laget har en hel del att jobba med innan den inhemska ishockeyligan kör igång.

JYP fortsätter spänna musklerna

KalPa kunde inte dra nytta av hemmapubliken i mötet med JYP. Max Wärn gav gästerna ledningen i slutet av den första perioden, och lagen gick till pausvila vid ställningen 1-0.

I den andra perioden jagade KalPa en kvittering men stolpen stod i vägen då man var som närmast. Istället kunde Yohann Auvitu på passning från Eric Perrin utöka bortalagets ledning.

I den tredje perioden gjorde Markus Poukkula 3-0 i tom bur. JYP ångar således på i toppen i den södra gruppen.

Jokerit slutade trea

Jokerit steg till trea i den västra zonen, då laget vann över Ingolstadt med 4-2. Jokerit avgjorde matchen sent i den tredje perioden. Steve Moses lade in segermålet några minuter före slutet. Tomi Mäki kunde ännu fasställa slutsiffrorna i tiden 59.09 i tomt mål.

European Trophy:

Mannheim - HIFK 3-2
KalPa - JYP 0-3
Ingolstadt - Jokerit 2-4