Hoppa till huvudinnehåll

X3M

MGMT:s nya album, lyssna!

Från 2013
Uppdaterad 12.01.2021 12:09.
Bildtext Så här ser Optimizern ut, ungefär.
Bild: Skärmdump från The Optimizer

Nu har MGMT äntligen släppt sitt tredje album - och en psykedelisk visuell upplevelse.

Tidigt på måndag morgon finsk tid tweetade MGMT att de har en överraskning. När vi följde deras länk kom vi till det som ser ut att vara det nya albumet, med officiell releasedag den 17 september. Vi erkänner att vi hade lite svårt att få igång skivan eftersom vi först var tvungna att skapa ett konto på sajten bandet valt att lägga upp sin platta. När vi äntligen fick det att funka gick det smidigt och glada i hågen sitter vi nu här och lyssnar på albumet med det innovativa namnet MGMT.

Hittills känns det som väldigt bra måndagslyssning, och efter att bandet hajpat den med bland annat tweets med kattungar så är det verkligen tur att det är skön musik. Här under får du en snabblyssning av vad som väntar, vill du höra hela skivan måste du registrera dig på Rdio.

Den största överraskningen för dagen lär ändå ska vara det som bandet kallar The Optimizer. The Optimizer är ett stöd för musiken - genom olika visuella element i samband med låtarna ska man få ut något helt nytt av musiken. Ja, bedöm själva, vi tycker att det känns lite som en dålig 90-talstripp. Du hittar The Optimizer på samma sajt som själva skivan, så klicka in dig här! Men OBS, innan Optimizern kör igång kommer det en varningstext om att den kan utlösa epilepsianfall för känsliga personer, så på egen risk!

Klippet på rdio är inte längre tillgängligt och togs bort ur artikeln 13.1.2021