Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Viktor Hurmio: På keikka igen

Från 2013
Viktor Hurmio
Bildtext Mörka shades hör till Viktor Hurmios stil
Bild: Yle/Roger Källman

Kultbandet Viktor Hurmio & Fetknopparna har än en gång dragit på sig de mörka solglasögonen. Bandet som tog Svenskfinland med storm i mitten av 1980-talet har återuppstått för två konserter.

Viktor Hurmio än en gång på scen

Programmet är inte längre tillgängligt

Konserten i Åminne folkpark senaste lördag var en riktigt rolig "keikka", berättar Roland Rantschukoff, mannen bakom karaktären Viktor Hurmio. Både bandet och publiken njöt.

Bandet spelade ursprungligen covers av Tuomari Nurmio - därav namnet (Rolands andra förnamn är Viktor). Varifrån Viktor Hurmios falsettlika sångröst kommer ifrån är lite mer svårförklarat.
- Kanske det var någon som steg mig på tån, säger Rantschukoff.

Sedan började bandet göra egna låtar och bland hitsen kan nämnas Innesport, Evitskog, Video bullshit och På keikka igen. Den sistnämnda är ofta öppningslåten på konserterna.

"Nostalgi med stil" står det på orkersterns banderoll och det är också det som bjuds på spelningarna. Något nytt material är inte aktuellt.
- Vi har gjort nya arrangemang och ny koreografi, men att göra något nytt, då skulle det behövas ett helt album, säger Roland Rantscukoff.

Den 14 september spelar de på Ritz i Vasa. Då tillsammans med ett annat klassiskt band: Paul Oxley's Unit

Se också: Viktor Hurmio på Facebook