Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

"Utmana Citymarket i Norra hamnen i Ekenäs"

Från 2013
Uppdaterad 09.09.2013 12:46.
Programmet är inte längre tillgängligt

Måndagssnackaren Ilse Klockars från Hangö tycker att man kan kräva av Citymarkets ägare Kesko att företaget arkitektoniskt tänker till ordentligt om det verkligen vill placera sig i Norra hamnen i Ekenäs.

- Om inte vi för en dialog med företaget kan vi inte utmana det att bli bättre än vad det är idag, säger Klockars och syftar på hur man kan få en stormarket att smälta in och se bra ut i Norra hamnen och utan att ta upp till exempel strandlinjen.
Kenneth Lindholm skulle helst flytta torgverksamheten till Norra hamnen, inte minst kvällstorget.
- Och tänk hur mycket folk det sitter vid strandstråket under sommarkvällarna.

- Det här kan påskynda planeringen av strandstråket, säger Klockars. Och kanske det kunde bli ett hus som drivs av vågenergi? Man kunde pusha entrerenören att göra det till en attraktion.

Lindholm och Klockars reflekterade också över att Kaj Kunnas fått mycket kritik för sin medverkan i SVT:s sändning av Finnkampen. De funderade också kring vad de olika delarna i en fusionerad storkommun ska heta, det här med anledning av att Lojos stadsdirektör Simo Juva nu har gått in för att kalla de norra delarna av Storlojo, Nummi och Pusula, för "Ylälohja", det vill säga "Övre Lojo".