Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Streamad musik i guldtelefon

Från 2013
Uppdaterad 11.09.2013 08:36.
Bildtext En guldtelefon för den fina.
Bild: Kay Nietfeld / EPA / All Over press

Igår presenterades det nya operativsystemet Ios 7 som innehåller musiktjänsten Itunes Radio.

I samband med lanseringen av de nya Iphone-modellerna meddelade Apple igår att musiktjänsten Itunes Radio kommer att lanseras i och med det nya operativsystemet Ios 7 i slutet på september. Det nya med just den här musiktjänsten är att den leder till "köp"-knappar när man streamar musik, vilket ju är väldigt bra för musikindustrin.

Itunes Radio kommer att innehålla 200 olika radiokanaler och man har skrivit kontrakt med de flesta stora skivbolag. Det i sin tur betyder att det kommer att finnas en sjuk mängd låtar att streama. Men, och det finns alltid ett men, det kommer också att finnas reklam i denna radio. Enligt NME kommer en reklamsnutt att spelas en gång i kvarten och en reklamvideo kommer visas varje timme. Många internationella bolag har redan skrivit kontrakt med Apple och från och med 2014 blir det möjligt också för mindre företag att köpa reklamtid i Itunes Radio. I utbyte mot pengar kan man sedan visserligen slippa reklamerna, precis som i Spotify.

Men inte nog med det här! Förutom det nya operativsystemet lanserade Apple igår de två nya telefonmodellerna Iphone 5S och 5C. Den ena bara lite bättre än den tidigare femman, den andra tydligen mycket bättre - och dyrare. Det fina är ändå att det kommer nya färger på telefonerna, för let's face it, vi har redan blivit trötta på den vanliga vita och svarta. Från och med slutet av september kommer det att finnas Iphones i färgerna grå, silver och guld. Vi tänker oss att en guldig telefon vore trevlig, en måste ju visa att en ligger på topp.

Källa: Rolling Stone & NME.