Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Skavlan: Jag håller på så länge det känns utmanande

Från 2013
Uppdaterad 13.09.2013 14:19.

En dag skulle jag träffa en av mina absolut största idoler, nämligen Fredrik Skavlan. Jag tycker han är så sympatisk och smart i sin talkshow som visas i både Sverige, Norge, Finland och Storbritannien och väntar på fredag kväll då programmet börjar igen. Jag har ofta funderat om han är likadan live.

Att få en intervju med honom var inte helt lätt. Han besökte Finland bara under en dag och han hade fullspäckat program. Till slut efter många mejl, samtal och bra kontakter fick jag grönt ljus för en kort intervju. Kort är kanske att överdriva, jag fick nämligen 3 minuter av Fredrik Skavlans tid och då gäller det att vara färdig. Jag hade ställt upp kameran och mikrofonen och var färdig för den norska talkshowstjärnan.

Då han kom till studiohuset i Böle väntade jag på honom i caféet, smått nervös.. Han är ändå en känd talkshowvärd och man vet ju aldrig hur dryga folk kan vara. Men min oro var helt onödig. In kom en glad, trevlig man som hälsade glatt på klingande norska.

Vad kommer att hända i Skavlan i höst?
Vi försöker få till en optimal mix av olika världar men också gäster från olika länder, kanske också från Finland. Det är jättesvårt för det är för många som är för bra.

Kommer det att hända något nytt i programmet?
För mig så händer det något nytt varje vecka, varje fredag. Jag tror kanske att man kommer att känna att programmet utvecklar sig hela tiden men jag vill inte göra om så väldigt mycket. Det funkar ju okej.

Vilken gäst skulle du helst intervjua?
Vi skulle gärna få in den finska presidenten. Det skulle vara roligt.

Vad är det mest utmanande med ditt jobb?
Mest utmanande med mitt jobb är att läsa sig in i olika ämnen så att man känns påläst. Sen är det också en utmaning att sätta ihop en panel av människor som fungerar som en grupp. Det är lite som att arrangera en middag hemma. Ibland så tänker att det här blir hur roligt som helst och så blir det ändå lite tråkigt. Andra gånger så blir det över alla förväntningar.

Vad är det roligaste med att ha ett program som Skavlan?
Att det känns som att oavsett hur länge man håller på så får man det aldrig helt till det. Att det är en utmaning hela tiden och att det är jättesvårt hela tiden.

Hur länge kommer du att hålla på med Skavlan?
Så länge tills det inte är så utmanande längre. Jag tror att det jag är mest rädd för att bli lite för självsäker. Så länge vi mänskor är lite missnöjda hela tiden så kan vi bli bättre.

Vad är hemligheten bakom din succé?

Jag tror att hemligheten ligger i att programmet verkligen handlar om gästerna. Gästerna kommer inte till mig för att göra mig bättre och för att jag skall sitta i strålkastarljuset utan det är de som allting handlar om, vi är intresserade av vad de har att berätta.

Ikväll kl.22 på Svt World via Yle Fem Skavlan. Gäster bland annat Norges tillträdande statsminister Erna Solberg, Mats "Ica-Jerry" Melin och Claes Malmberg.