Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Radio Vega bjuder på nya låtar.

Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Sångaren James Dean Bradfield gör en fin duett med nya låten Rewind The Film.
Bildtext James Dean Bradfield i Manic Street Preachers är en av veckans nykomlingar på Vegas spellista.

Nya låtar i Radio Vega

Här är de nya låtar som börjar rulla i Radio Vega från och med lördagen den 14 september.

Från balkongen – Oskar Linnros
Oskar Linnros slog igenom med dunder och bra i Sverige för tre år sedan och före det hade han i början av 2000-talet haft en mindre succé med hiphopgruppen Snook. Linnros har blivit känd för att bygga sina låtar på minimalistiska element och han har lyssnat mycket på varm 70-tals musik som Bill Wither och soul från den tidsperioden.

Lose yourself to dance – Daft Punk
Trots att vi bara är i mitten av september är det många som på stående fot är beredda att utse Daft Punks album till årets skiva. Men hur skulle det ha gått utan en Nile Rogers som kom in och lade just de rätta gitarriffen på skivan. Nå obereode är den franska duon nu tillbaka och deras blandning av 70-tals Georgie Moroder produktion och dagens studioteknik blev en oslagbar kombination. Kolla också in intervjun med Nile Rogers nere på sidan.

Show me the wonder – Manic Street Preachers

Gruppen från Wales som startade redan 1986 och har en något brokig historia. Den 1 februari 1995 klockan 7 på morgonen checkade gitarristen och ena låtskrivaren i gruppen, Richey Edwards, ut från Embassy hotellet vid Bayswater Road i London. Det var det sista man såg av honom och det var ödets ironi att gruppens följande album där Edwards medverkade på 5 låtar blev deras genobrott. Manic Street Preachers väntar ännu på att Edwards en dag skall dyka upp igen så hans del av inkomsterna från försäljningen av deras skivor lägger de in på ett skilt konto. På den nya singeln finns det mycket av soul/pop influenser med ett häftigt blås a´la Dexys Midnight Runners och en krok i refrängen i bästa Motown stil. Och videon är inspelad på The Pioneer Club i Cymmer i Wales.

Om du vill vara med mig – Melissa Horn

Efter stora framgångar med tidigare skivor fick Melissa Horn skrivkramp då hon skulle börja jobba med den nya skivan som utkommer nu på hösten. Som hon själv uttrycker det ”Jag var inte något vidare lättsam i vintras”. Det var t o m nära att hon skulle ha inhiberat den planerade inspelningen. Men så började hon gå igenom gamla kassettband från barndomen där hon och hennes kompis Emelie lekte att det gjorde egna radioprogram. Hon lyssnade igenom ett tjugotal avsnitt där de intervjuade varandra, agerade olika karaktärer med olika dialekter och så spelade de musik förstås. Mest Spice Girls. Plötsligt kom det en låt som de själva hade skrivit till melodi av från någon av de samlingsskivor hon hade. Ett kaxigt kärleksdrama ”Om du vill vara med mig”. Det här blev vitaminsprutan för att Melissa skulle komma igång med skrivandet och producerandet igen.

Du å jag – Peter Svanström och Sonja Biskop
Peter Svanström har en produktion och låtmaterial som mycket väl kan mäta sig med en hel del av det som utkommer i Sverige och det är inte illa. Här tillsammans med Sonja Biskop som blev nationellt känd med låten Should I run or should I hide (Peter Svanström/Tage Borgmästars).

Och vill du ha en hitlåt?! Ring Nile Rogers med den legendariska Fender Stratocastern, han fixar det.