Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Hälften av biljetterna sålda till Fighting Star

Från 2013
Uppdaterad 16.09.2013 10:06.
Programmet är inte längre tillgängligt

Med två veckor till premiär för Wasa Teaters storsatsning Fighting Star är 9000 biljetter, det vill säga nästan hälften, sålda till musikalens föreställningar.

Musikalen handlar dels om relationen mellan far och dotter, dels om en kvinnas dröm om att bli känd men också om att livet är en kamp - en boxningsmatch.

- Jag såg boxaren Eva Wahlström boxas mot en säck på en restaurang i Helsingfors. Det var där tankarna började att göra ett boxningsdrama och förankra det i en konflikt mellan far och dotter. Det var 2008 och här är vi nu, säger en av upphovsmännen Niklas Rosström.

Regissören Maria Sids vision är att det ska vara enkelt och stiliserat men ändå starkt. Rosström säger att det sällan blir så som han tänker sig när han skriver en musikal.

- När jag sitter och skriver får jag oftast bilder men jag litar till 100 procent på Maria Sid och det här kommer att bli jättebra, säger Rosström.

Från Terjärv till Wasa Teaters stora scen

Ensemblen består endast av tre fastanställda på Wasa teater och en del inhyrda skådespelare. En stor del av skådespelarna har hittats via auditioner och det är inte små roller som de har fått. Huvudrollen som Ziggy knep en ung kvinna från Terjärv.

- Jag blir bara säkrare och säkrare för varje dag, säger Carolina Storrank som spelar Ziggy.

- Ziggy är målmedveten, stark och hon ger inte upp före hon har uträttat det hon ska. Hon är dessutom väldigt envis, säger Storrank.

Läs också: Wasa Teater litar på publiken