Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

IF Raseborg fjärde i seriefinalen i Mariehamn

Från 2013
Bildtext IF Raseborgs Kristoffer Olin löpte tre tävlingssträckor i seriefinalen i Mariehamn.
Bild: Yle/ Bubi Asplund

IF Raseborg placerade sig på en fjärde plats i SFI-friidrottens seriefinal på lördagen. Finalen tävlades i Mariehamn.

I Svenska Finlands Idrottsförbunds seriefinal deltog sex föreningar. Samtliga klubbar hade två tävlare i alla fyra grenar. Damerna tävlade i 400 meter, 3000 m, höjd och spjut, herrarnas grenar var 200 m, 800 m, stav och slägga, i H17-klassen var grenarna 100 m, 800 m, längd och diskus och i D17 100 m, 1500 m, tresteg och kula.

Segern totalt gick till Esbo IF med 263 poäng, före IK Falken, 261 poäng och Sibbo Vargarna, 237 poäng. IF Raseborg samlade 192 poäng, Vasa IS var femte med 188 poäng och IF Åland sjätte med 168 poäng.

Glenn Lignell som är verksamhetsledare i IF Raseborg säger att föreningens fjärde plats var en bra prestation med tanke på utgångsläget.

- Väldigt många av våra idrottare är ju inte i tävlingsskick på grund av skador och dessutom fick vi några tunga sjukdomsavbräck ännu i sista sekund, säger Lignell och berättar att föreningens förra ordförande Peter Nynäs blixtinkallades i herrarnas stav.

- Han fick låna trikåer och placerade sig på en tionde plats. Det här är typsikt för en sådan här kamp.

Ett annat exempel är Kristoffer Olin som inom två och en halv timme deltog i tre löpgrenar för sin klubb IF Raseborg. Olin var femte på herrarnas 800 meter, sjunde på 200 meter och dessutom löpte han 400 meter i svenska stafetten.

IF Raseborg lyckades inte knipa en enda gruppseger. Närmast grensegern kom Emilie Rancken som var tvåa på 100 meter i D17, Tiia Gustafsson som var tvåa i D17 tresteg och Anton Vuorio i H17 diskus. Tuomas Puputti var trea på H17 800 meter och Nicolina Nynäs trea i damernas höjd.