Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokerit avgjorde tidigt

Från 2013
Uppdaterad 16.09.2013 05:27.
Den forna HIFK-backen Jere Karalahti storspelade mot sin gamla klubb.
Bildtext Jokerit besegrade HIFK i säsongens första huvudstadsderby.
Bild: Lehtikuva

Säsongens första huvudstadsderby spelades under söndagen då Jokerit tog emot HIFK. Slutsiffrorna skrevs 3-0 till hemmalaget efter en laddad drabbning.

Jokerit fick en pangstart på matchen då HIFK tog en utvisning genom att ha för många spelare på planen. Jokerit tog vara på chansen och den forna HIFK-backen Jere Karalahti dundrade iväg ett skott och det stod 1-0 efter tre spelade minuter.

Spelet hade knappt hunnit komma igång på nytt efter det första målet innan Jokerit var framme igen. Storspelande Juhani Tyrväinen spelade fram amerikanen Steve Moses som förvaltade chansen och det stod 2-0 på ljustavlan i Böle efter fem spelade minuter.

Sportinslag: Nichlas Hardt efter segern över HIFK - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

HIFK var ute på riktigt hal is och försökte febrilt få sitt spel att stämma. Men söndagseftermiddagen skulle bli ännu mörkare då Riku Hahl, på pass av ingen mindre än Karalahti, utökade Jokerits ledning till 3-0 i den 14:e minuten.

Den andra och tredje perioden var mållösa men innehöll en del tacklingar och tufft spel. Jokerits storspelande målvakt Leland Irving parerade 23 skott och höll nollan i matchen.

Matchen bjöd på mål, tacklingar och snabba omställningar vilket var precis det som publiken hade förväntat sig av säsongens första lokalderby.