Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Ordningsman ingen vill lyssna på

Från 2013
Uppdaterad 16.09.2013 10:46.
Strandvakten
Bild: Errante Producciones

Mauricio anser att den bästa strandvakten är den som aldrig behöver gå i vattnet, för en professionell strandvakt gäller det att ta till förebyggande åtgärder för att stoppa människor från att drunkna.

Mauricio älskar ordning och är utan tvekan den mest ansvarsfulla strandvakten. Därför hatar han Jean Pierre, strandvakten i granntornet, som är lat och oorganiserad. Trots ständiga påpekanden och goda argument ändrar hans kollega inte sitt beteende. Det enda som betyder något för Jean Pierre är att han kan rädda en människa från vattnet och från att drunkna. Mauricio känner att han måste vaka över inte bara sitt eget område utan också Jean Pierres.

Lyckligtvis finns Lucas - Mauricios åtta år gamla vän som följer honom överallt och försöker göra allt på samma sätt. Lucas vill vara som Mauricio. Längs dagen lär Mauricio ut strandens regler och hur man bäst gör saker för att allt skall löpa så smidigt som möjligt. Men tyvärr glömmer människor som går till stranden vilka råd de får. Ingen verkar vilja lyssna på Mauricio och hålla sig till hans regler.

Dok: Strandvakten (The Lifeguard, 2011)
Yle Fem tisdag 17.9.2013 kl. 20.00
30 dagar på Arenan efter sändning
Repris från 2012

Regi: Maite Alberdi