Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Konst med liv och lust

Från 2013
Uppdaterad 23.09.2013 13:33.
Lisbet Ruth

Ibland kan jobb och fritid oskiljaktigt gå in i varandra, på gott och ont beroende på person och livssituation. I endel fall kan släktingars och vänners påtryckningar avgöra studieinriktning och jobbval.
I värsta fall hamnar unga in på en bana som de sedan ångrar hela livet, i stället för att ha förverkligat egna drömmar och planer.

Det var lite så det gick för Lisbet Ruth i tiden, men hon vände situationen till seger. Hon har verkat inom biblioteksvärlden hela sitt liv, en bransch som hon lärde sig att älska och inte ville vara utan. En bransch som också förde henne till ställföreträdande chefsskap vid Nordens hus i Reykjavik mot slutet av 1990-talet, uttryckligen med uppdraget att bygga upp ett nordiskt bibliotek.

Tillika pockade hennes intresse för konst på, och hon både ritade och målade parallellt. Det har hon fortsatt med till dags dato, så intensivt att hon räknar måleriet som sitt andra jobb.
Den ena utställningen gav den andra, och just nu ställer Lisbet ut sina målningar i Galleri G 18 på Georgsgatan 18 i Helsingfors. Utställningen Liv & Lust

Elisabeths målningar på galleriat.net

Programmet är inte längre tillgängligt

Mer om ämnet på Yle Arenan