Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Ilander: Inget bibliotek skall stängas

Från 2013
Biblioteket i Svartå
Bildtext Tillsvidare är framtiden för filialbiblioteket i Svartå tryggad.
Bild: YLE/ Maria Helsing

Målsättningen är att inga bibliotek skall stängas i Raseborg. Det säger kulturnämndens ordförande Kerstin Ilander (SFP).

På kulturnämndens möte på tisdagskvällen (17.9) beslöt nämnden enhälligt följa beredningens och inte i detta skede fatta beslut om att stänga något filialbibliotek i Raseborg. Kerstin Ilander säger att man på mötet endast diskuterade saken och beslutade att de slutliga besluten fattas i samband med budgetbehandlingen senare i höst.

- Biblioteken är synnerligen viktiga och i nämnden råder stor enighet att vi skall göra vårt yttersta för att hitta andra lösningar än att stänga filialbibliotek, säger Kerstin Ilander.

- Det har ju redan gjorts en hel del inbesparingar, tillägger hon och räknar bland annat upp en borttagen kursplanerartjänst vid mbi, musikinstitutets höjda terminsavgifter och museet som ytterligare kommer att sänka sina kostnader.
Totalt är kultursektorns anpassningskrav 150 000 euro år 2014.

- Om vi inte anställer en ny kulturproducent i stället för Lotta Lerviks som nu blir kultursekreterare sparar vi också pengar, säger hon.

Diskussion om artikeln