Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Rådgivningarna minskar i antal i Karleby

Från 2013
En sjukvårdare med ryggen mot kameran i en sjukhuskorridor.
Bildtext Arkivbild.
Bild: Yle

Antalet rådgivningsbyråer minskar i antal i Karleby. Sparkraven på social-och hälsovårdssektorn har lett till beslutet som Social-och hälsovårdsnämnden tog på onsdag kväll.

Social-och hälsovårdsnämnden beslöt att antalet byråer ska minska från nuvarande fem till två stycken år 2016. Genom beslutet hoppas nämnden att upp till 460 000 euro kan sparas in.

- Vi lägger ner och koncentrerar rådgivningsbyråerna för att få balans i ekonomin. Sträckorna mellan de olika områdena skall utforskas, säger social-och hälsovårdsnämndens ordförande Roy Sabel (SD). Sabel vill att avståndet till de återstående rådgivningsbyråerna skall minimeras.

Inga personalminskningar är aktuella

Rådgivningsbyråerna har egentligen haft för lite personal i Karleby och Roy Sabel säger att ingen personal mister jobbet på grund av den här minskningen av antalet rådgivningsbyråer.

Stora kostnadsinbesparingar kan bli följden

De åtgärder som nämnden har gått in för betyder att kostnaderna minskar med omkring 460 000 euro om antalet verkligen går ner till två rådgivningsbyråer. Processen skall vara genomförd 2014-2016.

Läs också!
Rådgivningarna kan bli färre i Karleby