Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Hon tjänar mest i hiphopvärlden

Från 2013
nicki minaj
Bildtext Det finns en kvinna på listan över vem som tjänar mest i hiphopvärlden. Hon heter Nicki Minaj.
Bild: EPA / Glenn Pinkerton / HO

Forbes årliga lista på vem som tjänar mest i hiphopvärlden är här. Det finns bara en kvinna på listan.

Nicki Minaj tjänar mest av alla kvinnor inom hiphopen och fjärde mest av alla hiphopartister. Det finns faktiskt ingen kvinna som ens kommer i närheten av hennes årsinkomst på 21 miljoner euro. Nicki är den enda kvinnan som finns med på ekonomitidningen Forbes top 20-lista över vem som tjänar mest inom hiphop.

Listan toppas av Diddy som lever gott på att sälja vodka och andra lyxprodukter. Jay Z tar andraplatsen och är kanske den mest aktuella artisten i toppen av listan, men också hans inkomster kommer till stor del från annat än hans egna musik. På tredjeplatsen finns Dr. Dre.

Var är brudarna?

Ifall du är intresserad av varför Nicki Minaj är den enda kvinnan som tar sig in på listan ska du läsa Forbes intressanta artikel som behandlar just det. Det korta svaret är att det inte finns någon annan kvinnlig rappare som når ut till de breda massorna på samma sätt. Nicki Minaj är helt enkelt mainstream. Hon får en fet lön som domare i American Idol och har stora reklamavtal med Pepsi och Mac. Det finns gott om brudar som tjänar stora pengar i andra genrer. Till exempel tjänar Beyonce mer än maken Jay Z som tar andraplatsen på årets hiphoplista.

Källa: Forbes