Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Logistikcentret i Sibbo rymmer 30 riksdagshus

Från 2013
Uppdaterad 26.09.2013 19:41.
Programmet är inte längre tillgängligt
Östnyländska nyheter: ll S-gruppens logistikcentrum i Sibbo murats. - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

I dag har grundstenen murats för S-gruppens logistikcentrum för dagligvaror i Sibbo, Bastukärr. Centret är lika stort som 30 riksdagshus.

Sibbos kommundirektör Mikael Grannas var en av dem som svängde mursleven då grundstenen murades. Grannas konstaterade att S-gruppen kommer att bli den största arbetsgivaren i Sibbo. Han tror att centret för med sig nya invånare till Tallmo-Nickbyområdet och att det kan påskynda planerna på persontågtrafik till området.

Hopp om jobb för Sibbobor

Inex sysselsätter i dag omkring 600 personer i den nuvarande logistikcentralen. Den nya centralen kommer att sysselsätta lika många till med början år 2016. Jari Pousi, verkställande direktör för Inex säger att de flesta nya anställda kommer från andra enheter inom Inex. Han säger att unga lagerarbetare tyvärr alltför ofta hoppar av jobbet när de får en studieplats. Det ger däremot hopp för Sibbobor som i framtiden vill få jobb på logistikcentralen.