Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Vinst för Finland och Piffen i EM-kvalmatch

Från 2013
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.

Sammantaget blev det en seger för såväl flicklandslaget som arrangören Pargas IF. På läktaren i Pajbacka var det jubelrop över både mål och den lokala föreningen.

- Det är helt fantasiskt att vi får nöjet att kunna se en sån här match i Pargas. Att en liten förening som Piffen kan arrangera höjer föreningen inre motivation, säger Christer Isaksson.

Han är en av många som lovordar den lokala föreningens insats. En EM-kvalmatch på Pajbacka i Pargas hör inte till vardagligheterna. Men visst kunde det ordnas oftare, det tycker Beppe Rosin.

- För dem som håller på med fotboll är det här en stor inspiration. Och just för dem är det viktigt att såna här större matcher kan ordnas här.

På läktaren hörs glada skratt och en som är på gott humör är Pertti Alaja, ordförande för Finlands bollförbund.

Alaja är imponerad över arrangemanget kring matchen och den hängivenhet som synts bland de som frivilligt ställt upp och arbetat dag och natt för att allt ska gå ihop.

- Städer som Pargas är mycket viktiga för finländsk fotboll. Härifrån kommer många talanger. Och naturligtvis finns det alla förutsättningar för att ordna liknande matcher här igen, säger Alaja.