Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HJK får vänta med guldfirandet

Från 2013
Uppdaterad 01.10.2013 06:05.
Sportinslag: Sixten Boström hoppas på guldfest hemma - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

HJK kunde inte bärga ligaguldet i Vasa då laget endast fick 1-1 mot VPS. För Vasalaget var poängen viktig med tanke på kampen om bronspengen.

VPS fick en pangstart mot serieledarna då Tomi Ameobi förde upp laget i ledning redan efter 13 minuters spel. Lagkaptenen Sebastian Strandvall slog ett inlägg som britten bredsidade in.

Efter ledningsmålet kopplade HJK greppet om matchen och spel mot ett mål gällde. HJK:s kvittering kom då halvtimmen var spelad. Erfan Zeneli passade fram den glödhete Robin Lod som satte bollen mål.

Strax innan pausvilan var Mikael Forssell nära att föra upp gästerna i ledning, efter en misstänkt handssituation, men han lyckades inte sätta bollen bakom Henri Sillanpää i VPS-målet.

I den andra halvleken hade bortalaget flera chanser att avgöra matchen, men skärpan saknades. Både Forssell och Lod hade chansen att bli tvåmålsskyttar.

Resultatet innebär att HJK har nio poäng ner till Honka, och guldet är i praktiken säkrat. För VPS del fajtas laget om en bronsmedalj med IFK Mariehamn i första hand, även om FC Lahti också har en liten chans att blanda sig i. Vasaborna har nu två poäng ner till IFK på fjärde plats.

Diskussion om artikeln