Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Blues föll mot KalPa

Från 2013
Uppdaterad 30.09.2013 21:57.
sport, hockey
Bildtext Segerskytten Luke Pither håller undan Tommi Huhtala.
Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Esbolaget Blues har det fortsatt tungt i ishockeyligan med endast en seger på de sex senaste matcherna. På måndagen inkasserade man följande förlust då KalPa slog Blues i Esbo.

Sami Kapanen gav KalPa ledningen i matchen tidigt i den första perioden. Veteranens skott från tekningscirkeln hittade nätmaskorna bakom Jani Nieminen.

I Blues svarade unga Juuso Ikonen för kvitterngen. 18-åringen försökte sig på en fräckis, och tog hand om sin egen retur som han satte i mål. Det här var Ikonens fjärde poäng i årets liga.

I slutet av den andra perioden hade KalPa möjligheten att gå upp i ledning då Daniel Widing satt utvisad. Laget kunde inte utnyttja läget och istället förde Kim Hirschovits upp Blues i ledning med 20 sekunder kvar av den andra perioden.

Blues slogs i den tredje perioden för att kunna behålla sin ledning. KalPa visade dock styrka och Adam Masuhr kunde i powerplay stänka in kvitteringspucken bakom en skymd Nieminen.

I förlängningen visade KalPa upp ett bättre spel än hemmalaget. Adam Masuhr sköt först i stolpen, men följande situation förvaltade bortalaget. Det unga löftet Artturi Lehkonen serverade Luke Pither framför mål och segern var ett faktum. Det här var 18-årige Lehkonens andra assist i matchen.

Blues ligger nu tredjesist i ligan, men har fler matcher spelade än både HIFK och TPS. Esbolaget är därför sannolik jumbo inom kort tid om inte något börjar hända. KalPa ligger för tillfället på sjunde plats i tabellen, endast två poäng före Blues. Kuopiolaget har dock visat en positivare formkurva under den senaste tiden.