Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Arne Alligator fyller 10

Från 2013
Uppdaterad 01.10.2013 12:09.
Marcus Granberg håller i gitarren medan Tomas Nyberg skojsamt spelar på den.
Bildtext Tomas Nyberg och Macke Granberg har spelat barnmusik tillsammans i tio år.
Bild: YLE/Ted Urho

Torsten med borsten, Arne Alligator, Rumpa-humppa... Många barn har tagit sina första vingliga danssteg till Arne Alligator & Djungeltrummans låtar. I år fyller bandet tio år, och firar med en konsert i Esbo på tisdag.

Att Nyberg och Granberg började göra barnmusik var en slump. De hade ett coverband som Granberg beskriver som "måttligt bra". På en hemmafest fick de sedan i uppdrag att underhålla barnen.

- Vi märkte att de diggar oss mera än vad de vuxna hade gjort! På hemvägen beslöt vi oss för att göra en barnskiva, och ett år senare fanns den till salu.

Namnet Arne Alligator, då? Var kom det ifrån? Tomas Nyberg berättar:

- Jag köpte åt barnen en mjukisalligator från Östra Centrums City-Market i julklapp. Vi döpte honom till Arne. Så började det.

Födelsedagsbarnet Arne

Arne Alligator & Djungeltrumman ger 10-årsjubiléet till ära en konsert i Esbo kulturcentrum på tisdag. De vill inte avslöja för mycket om vad som kommer att hända, men givetvis kommer Arne att bli uppvaktad. Och under en livekonsert kan vad som helst ske - bandet kanske inte söndrar elgitarrer, men annat kan nog ryka ibland.

Morgonöppet: Arne Alligator & Djungeltrumman i Morgonöppet

Programmet är inte längre tillgängligt

- En gång spelade vi på ett dagis på Drumsö och mitt i låten Rock'n'Roll slog Arne huvudet i en klocka som föll i golvet och gick i bitar. En dagistant sopade rutinerat upp den på en sekund och vi fortsatte bara att spela. Det var rock'n'roll, säger Macke Granberg.

Hör hela intervjun och den akustiskt framförda låten "Oj vilket regn" i ljudklippet här intill!