Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Österbottniska företagsledare motiveras

Från 2013
Uppdaterad 01.10.2013 17:29.
Bildtext Cecilie Andvig och Sonya Höstman vill inspirera och motivera.

I dag, på tisdag, hålls den stora ledarskapsdagen i Vasa. Både mindre och större företag och organisationer ska förhoppningsvis få inspiration, motivation och en dos nytänk.

Vd:n, arbetsledare, avdelningsskötare och ledare av flera av olika slag samlas i Academill för att få ta del av föreläsningar om bland annat kommunikation och motivation. Men företagen i Österbotten har många goda sidor.

- Vi har väldigt bra företag i Österbotten. Dessutom har vi föredelen av att vara sociala. Tyvärr är vi sämre på att tro på oss själva och föra fram oss själva, säger Sonya Höstman från Conductus som organiserat ledarskapsdagen.

Motivationen är närmare än du tror

Cecilie Andvig är proffs på vardagsmotivation och hon ska dela med sig av sina bästa tips till företagsledarna i Österbotten.

- Det enda som krävs för att hitta motivationen är att lyfta blicken. Tänk på vad du har och hur lyckligt lottad du är. Ja. det må vara en kall dag idag. Men kom ihåg att vi har glädjen att få uppleva fyra olika årstider. Fokusera på det du har och inte på det som du saknar, säger Andvig.

Våga bjuda på dig själv

Andvig är norska och hon tror att det gör det enklare för henne att bjuda på sig själv. Det är något som vi finländare borde bli bättre på.

- Bjud på dig själv och du får så mycket tillbaka! Möt dina medmänniskor med blicken och lé. Då får du oftast samma sak i gengäld. Och får du inte tillbaka det du ger ska du inte låta dig nedslås. Låt inte någon, som har en dålig dag, förstöra din.