Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Gaffelvridning i God morgon Östnyland

Från 2013
Uppdaterad 02.10.2013 14:38.
Programmet är inte längre tillgängligt

Bronsmedaljör i trollkonst-FM, magiker Kimmo Erkkilä gästade God morgon Östnyland på onsdag morgon. Han hade ett gaffeltrick i ärmen.

Erkkilä fick en trollerilåda som sexåring, men det blev en paus i karriären under tonåren då han satsade på idrott. Något fick gnistan att tändas på nytt och bli kvar - kanske den där ena kompisen som kunde fina trick.

En trollkarl måste öva hela tiden, speciellt om man jobbar med trick som behöver fingerfärdighet. Den så kallade mentalismen som har varit på tapeten de par senaste åren igen kräver en kvick hjärna. Det kräver också övning.

Dessutom måste man öva nya tricks för att inte ha samma repertoar jämnt. Då tar kunderna slut.

- Trollkarlsyrket passar säkert vem som helst, säger Erkkilä. Det finns alltid någon slags magi man kan göra trots att man inte har fingerfärdigheten. För vem som helst som tycker om att uppträda framför andra människor. Den pressen måste man kunna klara av.

Så kallad stand up-magi är också populär just nu. Då kombineras trollkonsterna med roliga historier delvis för att distrahera publiken. Sen finns ju förstås den traditionella magin med musik i bakgrunden. Erkkilä säger att han babblar på medan han gör sina trick.

- Jag uppträder ganska ofta för barn, och när de skrattar är det allra bäst. När barn har roligt, har också vuxna roligt. Då har jag lyckats.

Se hela intervjun med Kimmo Erkkilä och ett fascinerande gaffeltrick i videon intill artikeln!