Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Sinead förmanar - Miley trotsar

Från 2013
Uppdaterad 04.10.2013 08:33.
mtv
Bildtext Miley med tungan.
Bild: MTV / Getty

Miley Cyrus dissar Sinead O'Connor efter att den irländska sångerskan dragit mammakortet.

Nothing but harm will come in the long run, from allowing yourself to be exploited. Please, in future, say no when you are asked to prostitute yourself

Hajpen kring Miley Cyrus blir bara större och större. Efter att den unga, svingande, sångerskan berättat att hon tagit inspiration från Sinead O'Connor till sin senaste video Wrecking Ball, har all världens media velat ha en kommentar från Sinead. Så då fattade helt enkelt den irländska sångerskan pennan, eller tangentbordet, och skrev ett öppet brev till Miley.

I sitt brev skriver Sinead att Miley måste sluta prostituera sig själv för musikindustrin, inget gott kommer att komma ur det. Hon fortsätter med att säga att hon hoppas Miley tar till sig hennes råd, och att det inte finns något coolt i att naken slicka på en slägga, att Miley låter sin talang falla i skymundan. Sinead säger också att kvinnor i musikindustrin måste agera som förebilder för unga kvinnor, att meddelandet Miley nu sänder är att det är coolt att vara prostituerad. Här kan du läsa hela brevet.

Efter att det öppna brevet publicerats tog Miley snabbt till Twitter. Där tar hon upp Sineads mentala problem och jämför henne med skådespelerskan Amanda Bynes, som lades in på sjukhus för sina psykiska problem tidigare i år. Senare tweetar Miley en kontroversiell bild på Sinead där hon år 1991 river sönder ett foto på påven Johannes Paulus II i underhållningsprogrammet Saturday Night Live. Och sen kommer nådastöten, Miley skriver: Sinead. Jag har inte tid att svara på ditt brev eftersom jag ska vara värd för Saturday Night Live den här veckan. Meaning: du är gårdagens nyheter, jag är på topp.

Så kan vi ur det här utläsa att Miley gör precis vad fan hon vill, precis som Sinead gjorde 1991? Eller tror vi att det faktiskt är musikindustrin som tvingar henne att räcka ut tungan och bete sig "opassande för en ung kvinna"? Sen igen, vem har någonsin lyssnat på råd som kommit i en väldigt degraderande ton? Vi tycker såhär: om Sinead verkligen vill Miley väl tar hon kontakt direkt med henne, bjuder ut henne på kaffe och blir hennes bundis. Då kan hon smyga in råd till den unga stjärnan. Men att låta mediemaskineriet gå igång på en "moderlig varning" känns som uppmärksamhetssökande istället för ärlig omtänksamhet för Miley.

Källa: NME.