Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Förslag: Fyra centralkök i Raseborg

Från 2013
Uppdaterad 07.10.2013 09:58.
Ett restaurangkök.
Bild: Yle/Robin Lindberg

I framtiden ska Raseborg ha regionala centralkök i Karis, Ekenäs, Pojo och Tenala. Det förslaget har arbetsgruppen som utarbetar köksfunktionerna i Raseborg kommit fram till.

Köksfunktionerna i Raseborg utarbetas som bäst av en arbetsgrupp som har tillsatts av direktionen för Intern service. Den långsiktiga planen är att stegvis minska tillredningskökens antal.

- Målet är att ha fyra regionala centralkök i framtiden, berättar Martin Glader (SFP), som är ordförande för direktionen.

Under år 2014 kommer arbetena med centralköket i Karis troligtvis att inledas. Målet är i så fall att köket ska bli färdigt under år 2014. Enligt planen ska de övriga regionala centralköken placeras i Ekenäs, Pojo och Tenala.

- En realistisk tidtabell för förverkligande av planen är 3-4 år, konstaterar Glader.

Tillredningskökens funktion ändras

För tillfället finns det 14 tillredningskök i Raseborg. Tillredningsköket i Hagahemmet i Ekenäs lades ner vid månadsskiftet september-oktober i år och Hagahemmets mat lagas numera i Ravioli. Under hösten kommer också köket i Skogsgläntans daghem i Ekenäs att sluta tillverka mat.

Det faktum att tillredningsköken läggs ner är inte detsamma som att det skulle stängas, poängterar Martin Glader. Kökens funktion ändras från tillredning till utdelning av mat.

För tillfället finns det cirka 30 utdelningskök i Raseborg.

Arbetsgruppen strävar till att rapport ska bli färdig till direktionens möte den 22.10.

Diskussion om artikeln