Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Ella-Fina vann årets MGP

Från 2013
Uppdaterad 08.10.2014 10:08.
MGP - Melodi Grand Prix: Titta på MGP-vinnarintervjun med Ella-Fina - Spela upp på Arenan

Vinnaren i kvällens stora MGP-final är Ella-Fina, dvs Josefine Asplund och Ella Svarvar från Larsmo. De tog hem segern med sin låt En stjärna.

Bildtext Ella-Fina.
Bild: YLE/ Sam Stäuber

Ella Svarvar och Josefine Asplund gillar Justin Bieber och One Direction. Deras låt handlar om dem, deras stora idoler. Båda har följt med MGP och drömt om att få vara med själva. Ella har varit med som publik. Nu fick de själva vara med och framföra En stjärna.

Josefine Asplund och Ella Svarvar var helt säkert de mest överraskade och glada tjejerna i hela världen. Ella har lovat att sluta bita på naglarna om de vinner, nu vill hon hålla det löftet.

Programmet är inte längre tillgängligt

Fina såg skräckslagen ut när hon kom ihåg sitt löfte, att dricka cola. Det är något hon fasar för. De mötte upp sina finalistvänner, kramade sina dansare Lassi och Elias. Utanför studion väntade dessutom familj, vänner och fans. Autografskrivningen såg de fram emot, för det hade de redan båda fått prova på.

- Nu skall jag sova över i Kyrkslätt, berättade Ella vidare, men först firas det med tårta tillsammans med alla finalister. Fina får sova med sin familj på hotell.

Programmet är inte längre tillgängligt

Snabbintervjun med tjejerna gick undan, för dessa två livliga tjejer hade, bråttom till finalistfesten.

- Det här är det bästa vi någonsin varit med om. Det var den sista kommentaren då de lyckligt ställde sig framför kamerorna som ville ha bilder på dem.

På andra plats i MGP var Nora&Ursula från Nykarleby med låten Den du egentligen är, de var också publikens favorit. På tredje plats kom Elin från Vasa med sin låt Vän, på fjärde plats kom Duoble M från Sibbo med låten Trött på vintern och Poppisarna från Kronoby kom på femte plats med sin låt Rymden.

Ella-Fina var juryns favorit

Publiken kunde telefonrösta på sin favoritlåt. Hälften av rösterna gav en jury. Årets MGP-jury bestod av artisten och UMK vinnaren 2013 Krista Siegfrids, låtskrivaren och musikproducenten Patric Sarin, sångaren och låtskrivaren Frida Andersson samt Krippe Westerling, sångare i bandet Satin Circus.

Domarna gillade Ella-Fina, Linn & Nikke och Elin.

Publiken röstade på Nora & Ursula, Ella-Fina och Poppisarna.

Ihopräknade var favoriterna Ella-Fina, Nora & Ursula, Elin och Double M.

MGP - Melodi Grand Prix: Anna-Karin ringer upp Ella-Fina - Spela upp på Arenan

En lång väg till segern

Det har gått ett bra tag sedan den dag i juni då Anna-Karin Siegfrids ringde upp för att berätta att Ella-Fina gått vidare till final i MGP 2013.

Och en stor del av äventyret som Ella-Fina och de andra fina finalisterna fick vara med om hittar du samlade på svenska.yle.fi/mgp.

Dagen efter MGP 2013

När Yle Österbotten ringer upp Ella-Fina har de just och just hämtat sig efter sin stora kväll.

- Jag är nog trött nu, säger Ella Svarvar. Det var en lång dag igår.

Ännu har inte vinsten riktigt sjunkit in.

- När de ropade våra namn tänkte jag bara, nä, är det faktiskt vi? säger Josefine Asplund.