Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

TPS kämpar i uppförsbacke

Från 2013
Uppdaterad 08.10.2013 06:03.
tps
Bild: YLE/Andy Ödman

Fotbolls-TPS höga ambitioner har grusats och föreningen tvingas gå på sparlåga för en tid. Sparkraven hägrar över laget och spelarkostnaderna måste sjunka.

En åttonde plats i fotbollsligan, det var inte riktigt så TPS hade tänkt sig att säsongen skulle gå. Laget var favorittippat att vara med i medaljstriden och matcher i Europa stod för dörren. Men laget gick bet på det mesta i sina planer.

Och dessutom får föreningen bakslag på den satsning man gjorde inför pågående säsong. Nu tvingas TPS till sparåtgärder. Nedskärningar i spelarbudgeten är att vänta och egna juniorer ska få mera utrymme i representationslaget.

- Man behöver inte vara Sherlock Holmes för att inse att det går dåligt. Vi hade höga målsättningar för säsongen och ekonomiska läget är svårt, säger verkställande direktör för FC TPS, Juha Reini.

Laget har 11 kontrakt klara inför nästa säsong. Bland annat Mika Ääritalo och Petteri Pennanen fortsätter spela i de svartvitrandiga skjortorna. Men allt är öppet för, till exempel, försvararen Sami Rähmönen och mittfältaren Juho Lähde.

- Vi vill ju gärna hålla dem kvar men jag är inte säker på att det är möjligt. Vi låter våra juniorer träda fram istället. Och i längden är det enbart positivt, menar Reini.

”Säsongen är en besvikelse”

Säsongen började lovade för TPS del men sedan hände något och varken spelare eller tränare har lyckats vända trenden.

- Säsongen är besvikelse. Med tanke på att TPS nu måste spara är jag rädd för att de dyrare spelarna försvinner, säger Martin Segerstråle.

Om det går så pass dåligt som det gör med de nuvarande spelarna är det skrämmande hur det kan gå för ett sämre lag, menar Segerstråle.

- Förhoppningsvis får tränaren Marko Rajamäki mycket att säga till om när laget byggs upp inför nästa säsong.

Juha Reini menar att föreningen har stort förtroende för Marko Rajamäki och att man inte ska fokusera för mycket på de senaste resultaten.

Det är viktigare är att se vad Rajamäki har åstadkommit under de år som tränare för TPS. Och inför nästa säsong när unga spelare får mera utrymme - då kommer Rajamäki att vara rätt man på rätt plats, hävdar Reini.