Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Konsten att leka sig närmare barnet

Från 2013
Uppdaterad 08.10.2013 12:36.
Föräldern Eva Hedman och Kristina Gröning-Johansson från Familjehörnan i Ekenäs.
Bildtext Föräldern Eva Hedman och Kristina Gröning-Johansson från Familjehörnan.
Bild: Yle/ Bubi Asplund

Radio Vega Västnyland

Programmet är inte längre tillgängligt

Föräldrar kan nu delta i en kurs för att på ett lekfullt sätt komma närmare sitt barn. Kursen heter theraplay och startar på fredag i Ekenäs (11.10).

Familjehörnan i Ekenäs ordnar kursen tillsammans med barnmottagningen vid psykiatriska polikliniken och Raseborgs stad. Kursen är för föräldrar och barn i åldern 3-6 år. Kursen ordnas åtta fredagar och fem familjer ryms med. Kursen pågår mellan klockan 10 och 14. Programmet är avgiftsfritt.

Säg inte bara nej

Kristina Gröning-Johansson, sakkunnig inom barn- och familjearbete, berättar att kursen är till för familjer som befinner sig i en negativ spiral.
-Den är också till för dem som vill förbättra sin relation till sitt barn, för dem som känner att de bara säger nej och glömt hur roligt det egentligen är med barn.

Innehållet i kursen grundar sig på en metod som heter theraplay. Theraplay är en lekfull och glad interaktion mellan barn, föräldrar och terapeut. Målet är att ge barnet nya, goda erfarenheter av sej själv och sin förmåga att vara med andra människor.

Rolig skola

Familjehörnan ordnar också familjeskolor, nästa kurs börjar vecka 9. Eva Hedman är en av dem som deltagit i familjeskolan tillsammans med sin son.
-Det var bara nej, nej, nej där hemma, allt blev jobbigt och han testade gränserna. Familjeksolan blev en rolig tid för oss båda, vi tyckte båda att det var roligt att gå dit.